91 милиона лева е финансовата рамка на проектобюджета на община Благоевград

Вече приключи общественото обсъждане на проектобюджета на община Благоевград за 2021 година. Независимо, че беше неприсъствено, активните хора и тези, които имат отношение към живота в Благоевград, направиха своите предложения, каза в ефира на Радио Благоевград зам.кметът по финансите Ясен Попвасилев. Той поясни, че тези предложения ще бъдат внесени за разглеждане в общината и в комисиите към Общинския съвет на 15 февруари. По думите на Ясен Попвасилев проектобюджетът е съобразен с икономическите тенденции и с тенденциите в развитието на собствените приходи.

91 млн.лв е финансовата рамка на бюджета на община Благоевград. За делегирани държавни дейности- 56 млн.лв и за местни дейности общо 34 млн.лв.

Ясен Попвасилев очерта и основните моменти в проектобюджета: има изравнителна субсидия в размер на 812 хил.лв, данъчно задължените лица, свързани с таксиметров превоз ще плащат минималния размер, определен в Закона за местните данъци и такси, а общината ще бъде обезпечена от държавния бюджет, общината ще ползва месечни обезпечения по Закона за управление на отпадъците, които могат да се използват през годината и да се връщат в края на годината без да се плащат лихви.

Община Благоевград ще осигури пълното финансиране на храната в детските градини и ясли, каза още Ясен Попвасилев.

Източник:Радио Благоевград