Освен короната и еднометров шоколад Мони спечели много приятели, Алиша от Непал й подари монета, Лона от Ботсвана- гривна

Искам да уча кинезитерапия, за да помагам на хората, отсече младата дама

Моника Стоянова

 

Моника Стоянова от Дупница мери чар и красота в спор за короната на „Принц и принцеса на света” с 40 претендента от 14 страни. Въпреки цялата екзотична хубост, събрана за конкурса в курорта Слънчев бряг, дупничанката блесна и успя да се класира на второ място в своята възрастова група. Призовото класиране беше увенчано с корона, лента и покана за участие на конкурс в Япония. Организаторите подсладиха успеха й с еднометров шоколад, украсен с нейна снимка.

„Много съм щастлива и доволна от своето представяне. Преживяването беше уникално. Програмата беше много наситена, всеки ден имаше репетиции до късно вечер и нямах време дори да отида на плаж, успях само да си натопя краката в морето и да се снимам. Но си заслужаваше, спечелих много приятели.”, сподели за „Вяра” Мони.

На конкурса Моника спечели приятели от цял свят.

 

Освен приза тя си спечели и куп нови познанства. По време на вечерта на запознанствата дупничанката има шанса да се сприятели с представителите на Испания, Канраски острови, Непал, Ботсвана, Британски Вирджински острови, Филипините, Исландия

„С Алиша от Непал и Лона от Ботсвана станахме приятели. Разменихме си и подаръци. Сега си имам гривна от Ботсвана и монета и банкнота от Непал.”, похвали се Моника.

Винаги има време за снимка с приятел.

 

Тя е особено впечатлена от сцената на народите, на която всички са дефилирали, както и от проведената вечер на приятелството, когато всеки е получил лента, обозначаваща държавата, която представлява. „Бях трогната от тази вечер. Всеки от нас носеше купична със земя от своята държава със съответното знаме. Накрая всички бяха изсипани в общ съд и засадихме две дървета. Едното нарекохме Дървото на дружбата. Другото беше в чест на принцесата ангел Александра, участничка в предходни конкурси, почилана след брутална проява на домашно насиелие.”, обясни идеята на инициативата Моника.

И на конкурса Моника заложи на абитуриентската рокля от сънищата си.

 

Като на всеки конкурс участниците са дефилирали с официални тоалети и народни носии. Очите на всичи обаче са събрали приятелите на Моника от Ботсвана, които се качили на сцената с носии от кожи, украсени с рога. Най- цветна се оказала вечерта на талантите, където Моника е показала два танца- модерен и друг с елементи от балета.

Дупничанката с момичетата от Филипините.

 

Между репетициите все пак всички са успели да разгледат стария Несебър, били са и на гости на кмета на Поморие.

Това не е първата награда за Моника от този тип конкурс, тя участва за поредна година в надпреварата. А за хубавите емоции в Слънчев бряг тя загря с купона около абитуриентския си бал. За празника по случай завършването си Моника избра елегантна дълга рокля в кралско синьо, като акцент на тоалета, достоен за кралица, са дантелата и семплата, но много елегантна пола. „Сънувах роклята. Просто я видях в съня си и знаех каква искам да бъде. Всичко после се нареди чудесно. Поръчах я в бутика, от който сестра ми си купи булчинската рокля. Разполагах с подобен модел, изяснихме какви корекции трябва да се нанесат по него, за да се получи това което искам- и готово. Тоалетът ми беше ушит за отрицателно време.”

Моника тази година завърши Гимназията по хранително- вкусови и химични технологии в Дупница със специалност „Готварство”.

Въпреки това тя има други планове за бъдещето си.

„Мечтая да уча кинезитерапия в ЮЗУ. Искам да помагам на хората, а един кинезитерапевт, с нужния масаж и терапии, може да облекчи болката на всеки. Подготвям се за изпита по биология. Плановете ми обаче са да се явя на изпита през октомври, тъй като съм решила да работя активно през лятото. Вече съм си намери работа на морето. Искам да си изработя сама парите за обучението. Освен това съм решена да взема книжка и съответно искам да си купя и кола.”, заявява категорично младата дама.

Ники СПАСОВА

Разходка в Несебър

Шоколадът с лика на Моника.

Носиите на Ботсван обраха точките на шоуто с национални носии.

Двете засадени дървета

И малко време за снимки.

Готова за дефилето със спортни костюми.

 

16 КОМЕНТАРИ

 1. Ужасна си как може такова грозно момиче да представлява града ни ужас потрес

  • Виж сега безподобно идиотче, никои няма право да засяга момичето по никакъв начин. Покажи себе се ма, да видим каква стока си.

 2. Скъпа Даяна, ти може би си по красива и следвщта година ще събереш смелост да представиш Дупница на конкурса! Красотата не само визия….

  • Предполагам че имаш някъкво право, но със какви мисли го коментираш.

 3. За този тип конкурси мисля,че визията е определящия фактор … как ще ходи да представлява България в Япония .. напомня ми на Анита Меизер и с нея брахме срам.. Нищо лично към момичето ,живо и здраво да е ,но мястото му не е по такива конкурси.Сигурен съм ,че като кинезитерапевт ще бъде много по полезна :d

 4. До Аз. Абе не е хубаво момето, нали с визия трябва да те грабне , ние гледаме снимки и не ни харесва.Друг е въпроса колко са платили родителите.

  • Покажете се да ви видим, лесно ви е да коментирате без вие да се показвате говеда!!!

 5. Яни, ние сме грозни и комплексирани, но си го знаем и не го демонстрираме! болните амбиции на родителите или извратените “нюх” на журналистите обаче могат да съсипят живота на млади хора като въпросното момиче. вътрешната красота е тази, която определя човека, но на такива конкурси, тя няма никакво значение. това момиче няма визия. съжалявам я! дано не се вземе за красавица, че тежко й.

 6. sram i pozor da predstavlqva dupnica.. tq ne prilicha na chovek… a sega veche ima samuchustvie za celiq grad… navsqkade igraqt paritee … grozna ama plati i sega veche se ima za nomer 1

 7. Абе и Моника Валериева беше много грозна, а виште сега с малко операций каква хубава компаньонка стана

 8. Г-н Янек въобще не избивам никакви комплекси и да с радост ще ви се представя. Просто казвам,че това момиче не е за такъв тип конкурси извинявам се много,но аз поне не виждам красота и честно казано ме е срам,че такова момиче ни представлява като държава и град ужас потрес… а относно до материалната възможност хора бе се лъжете родителите и нямат възможност просто журито май е било с вързани очи или просто,защото момичето 3-4 години се явява на този конкурс и просто са я пуснали от съжаление

  • До Даяна. Я да видим колко си смела да ни се представш. Дали и на нас като на журито няма да ни се налага да си ” завързваме очите”. Колко яе лесно да плюете.

 9. Спря да коментираш щом стана на въпрос за твоя истиски образ защо не се покожеж да видиме колко си красива . Момичето се е борило да покаже какво може за да покаже дупница а вие я нападете без да знаете какво изобщо преставлява самия конкурс и без да знаете какво е да се бориш за родния си град покажете се и се докажете че сте нещо повече да видим щом се криете зад някакви маски явно не сте нещо повече. Лесно е зад маската да коментираш нали

Comments are closed.