„Германея” приключи предсезонната си подготовка с нулево равенство срещу „Сокол” (Марково)

Отборът на „Германея”.

Последния си контролен мач мъжкият отбор на „Германея” (Сапарева баня) изигра срещу отбора на „Сокол” (Марково). Това всъщност бе и представянето на футболистите, на които ще разчита треньорският щаб през новото футболно първенство на ЮЗ трета лига. На трибуните на стадиона бяха кметът на община Сапарева баня Калин Гелев, зам.-кметът Славчо Коларски, който е пряк отговорник за футбола, спортни деятели и любители на футболната игра. Сред присъстващите се видя и наставникът на „Септември” (Симитли) Спас Стоименов, който най-внимателно следеше действията на футболистите на домакините, защото именно в първия кръг по програма (събота, 12 август) на градския стадион в Симитли „Германея” ще им гостува.
Срещата започна с натиск на отбора на домакините, но липсата на точен изстрел от страна на Стойчо Недков и Даниел Димитров бяха основните причини да се не стигне до откриване на резултата в полза на „Германея”. На два пъти след допуснати елементарни грешки от страна на халфовата линия и защитата гостите бяха близо до отбелязване на гол.
След почивката териториалният превес от страна на домакините бе очевиден. Георги Славков, Даниел Димитров, Петър Янкулски бродираха много интересни атаки, но именно неточният завършващ удар бе причина да се запази нулевото равенство. Веднъж и дясната странична греда помогна на гостуващия тим след удар на Георги Славков.
„Нереален бе резултатът в този контролен мач, имайки предвид показаната игра на терена. Но все пак контролните срещи са за това – да могат треньорите да виждат грешките на възпитаниците си и да ги отстраняват по най-бърз начин, за да не се повтарят по време на официалните срещи за първенството”, споделиха от треньорския щаб на „Германея”.