“Балкан-2” обърна зрелищно “Рилски спортист-2” в Западната “А” група – 84:69

Самоковските състезатели не издържаха на темпото на домакините и логично загубиха след почивката.

 

 

Вторият отбор на “Рилски спортист” допусна обрат и падна с 15 точки разлика – 69:84, в гостуването си на “Балкан-2”. Мачът от 4-ия кръг на Западната “А” група се игра пред 200 зрители в “Арена Ботевград”, които станаха свидетели на красив двубой с хубави изпълнения и от двете страни.

Младият самоковски тим стартира по шеметен начин сблъсъка и поведе с 12 точки в средата на втората четвърт, а на полувремето имаше аванс от 3 пункта за 40:37.

След паузата обаче представителите на рилския град свалиха необяснимо гарда и само за 10 минути вече изоставаха със 7 точки – 56:63. До края на срещата “скиорите” така и не можаха да се отърсят от случващото се на паркета и закономерно допуснаха втората си загуба от началото на кампанията.

Над всички за играчите в синьо бе капитанът Мирослав Васов с 23 точки, 6 борби и 3 асистенции, а Боян Боянов също записа двуцифрен актив, реализирайки 14 пункта.

“Тепърва опознавам състезателите и ми трябва време. Искам от мач на мач да играем по-добре и да вървим по пътя, който сме начертали с младите в клуба”, призна чистосърдечно след дуела в Ботевград новият наставник на самоковци Борислав Трифонов.