Служителката на санаториума в Сапарева баня Ирена Ранова от Овчарци първа даде кръв за операцията на обгорялата от взрива Елка

Ирена Ранова

Двете най-тежко пострадали жени са в изкуствена кома, Цветанка е в съзнание

Ирена Ранова от Овчарци, която е служителка на санаториума в Сапарева баня, даде кръв за пострадалата при взрива на газова бутилка в дома на Виктор Коляндов – Елка. Елка и майка й Иванка бяха оперирани в „Пирогов”.

Те са настанени в отделението по изгаряния за възрастни. Операцията на Елка е преминала успешно, тя е с по-малко изгаряния по тялото. Двете жени с най-тежки изгаряния са приведени в  изскуствена кома, съобщиха от „Пирогов”. В съзнание е единствено Цветанка. Медиците правят всичко необходимо за спасяването на сапаревобанките. От „Пирогов” съобщиха, че бележките с дарителска кръв трябва да бъдат занесени лично в реанимацията от близки роднини или от дарители. Всеки, желаещ да се включи в щаба за помощ, може да се обади на тел. 0988823281 или на реанимацията в „Пирогов” на тел. 029154411.

Единственото, от което се нуждаят Иванка, Елка и Цветанка в момента, е кръвна плазма. Останалите им роднини са лежащо болни в дупнишка болница.