Борислав Борисов след зрелищна акция: Жандармеристи газеха върху легнали на пода хора, пред мен удариха Румен Радославов, подадох жалба в РПУ – Самоков

Борислав Борисов

Защо не бяха проверени други кръчми в ромската махала и Боровец, нека да не съм потърпевш във враждата между Ал. Методиев и В. Попов, заяви Борисов пред „Вяра”

 

Жандармеристи газеха върху легналите по земята хора по време на акцията в заведения в Самоков, заяви пред „Вяра” Борислав Борисов след проверката в ромската махала.

Васил Попов

Припомняме, преди дни 200 жандармеристи и полицаи блокираха Самоков при зрелищна акция. Задържани бяха разпространители на дрога, затворени са кръчми в махалата и са глобени родители на непълнолетни, спипани в заведенията. Според първоначалната информация в ромската махала посрещнали жандармеристите с камъни. Множество нарушения са установени в заведенията в ромската махала. Според неофициална информация една от кръчмите без документи била на роднина на бившия депутат Александър Методиев.

Медицинското на Румен Радославов

След проверката в ромската махала Борислав Борисов поиска думата. Ето какво сподели той пред „Вяра“: „На 2 декември т.г. около 22.15 ч. служители на РПУ – гр. Самоков и служители на жандармерия нахлуха внезапно в собствеността ми, без да предоставят заповед и документи за обиск.

Медицинското със заключението на лекаря

Служителите на реда се държаха много агресивно и казаха на всички хора да легнат на земята. Пред мен удариха Румен Радославов с крак в тялото, вследствие на което Радославов е с фрактура на дясна средна половина в областта на гърба, за което има медицинско свидетелство и е подал жалба в полицията. Хората лежаха на пода в продължение на един час и половина. Помолих отново служителите на реда да се представят и да удостоверят с документ сигнала за проверката, заявиха ми, че не съм никакъв, за да се легитимират пред мен. Видях, че удряха и други хора, като ги молех да спрат. Същите газеха върху легналите на земята хора. Жандармеристите се разхождаха из помещенията и ровейки, търсеха нещо без свидетели. Към 24 часа приключи акцията. Ситуацията беше трагична, хората бяха много изплашени. Агресия, съпротива от наша страна не е имало. Подадох сигнал на 112 в 24 ч. същата нощ и съобщих за случващото се. Подал съм жалба от мое име и в РПУ – Самоков относно грубото отношението към хората. Позволява ли законът такова отношение, или защото сме родени роми, може? Входирани жалби в полицията има и от други потърпевши от тази показна проверка. Любопитен е въпросът защо други кръчми в ромската махала не бяха проверени. Защо в централните дискотеки на града и к.к. Боровец не е протекла по същия начин акцията, всички хората да са на замята, а само при нас, защото може би сме роми? Нямам против такива акции, но нека да не се действа целенасочено срещу ромското население. Данните са неверни, че са хвърляни камъни срещу жандармерията. Не искам да бъда забъркван с името на Александър Методиев, нямам нищо общо. Всеизвестно е, че има вражда между двамата – Александър Методиев и началника на РПУ – Самоков, Васил Попов, нека да не съм потърпевш от тази вражда”, сподели Борислав Борисов.