За втора поредна година ФК „Марек 1915“ организира Коледно тържество, на което ще отличи отборите от школата си. На церемонията ще бъдат връчени награди и на най-полезните футболисти на тимовете от елитните групи до 17 и 19 години, както и ще бъде избран най-добрият футболист на „Марек“ за 2017 година. Събитието ще се проведе тази събота (16 декември) от 12,00 часа в Спортната зала на Дупница.

Специални гости ще бъдат бившите наставници на „Марек“ Вили Вуцов и Румен Стоянов, както и бившият футболист на отбора и треньор на националния отбор Ивайло Петев. Събитието ще уважи и един от най-добрите треньори в България Тити Папазов.

Тази година може да бъде определена като добра за футбола в града, защото бе запазено и надградено това, което бе постигнато през миналата 2016-а. Тогава за първи път в историята на клуба толкова много отбори участваха в първенства под егидата на БФС, а в школата тренираха близо 250 деца. Сега за първи път в историята на „Марек“ и два отбора играят в елитните юношески футболни групи.

Миналата година капитанът на националния отбор Светослав Дяков награди най-добрите футболисти от школата на „Марек 1915“, а Еньо Кръстовчев бе избран за футболист на годината. Тогава близо 400 души станаха свидетели на награждаването.