Борисов възмутен от свалянето на билборда на полицаите: На никого не пречат!

Борисов заяви, че билбордовете не пречат на никого и ще провери, кой ги е свалил.

Който каквото лошо има да каже, там може да го сложи и да си каже. Няма да рекламираме България, а всеки, каквото иска да сложи, заяви премиерът

 

Истински възмутен съм от това, което е направила една частна фирма и са свалили билборда за протеста на полицаите, заяви премиерът Бойко Борисов по време на вчерашното правителствено заседание.

Протестният билборд на полицаите беше свален

Билборд на английски език, с който служителите на МВР планираха да посрещнат евроделегатите у нас, беше свален. В деня на официалното откриване на европредседателството, полицаите излизат на протест, с искане за 15% увеличение на заплатите.

“Утре ще се видя с тях, но това, което съм разпоредил на Лиляна Павлова, е колкото искат билбордове от рекламата, която имаме за председателството, да им се предостави, защото не ни пречат”, каза Борисов. Той подчерта, че всеки един милион, който е даден за увеличение на заплати, е в секторите на сигурността.

“Вчера имахме КСНС и исканията на военните са за няколко милиарда – от 3 млрд лв. на горе, най-вероятно ще излязат 4-5 млрд. накрая. Председателството е на България нито е мое, нито е на правителството.

Така изглежда реновираната зала в НДК

Всички билбордове да се дадат, който каквото лошо има да каже, там може да го сложи и да си каже. Няма да рекламираме България, а всеки, каквото иска да сложи. Предоставете им ги, за да знаем, че максимум добре ще се покажем. В края на краищата ще покажем това, което сме“, коментира още премиерът Бойко Борисов.

“Ние в момента ще започнем да разглеждаме бюджета на ЕС за следващия период и когато защитаваме особено кохезионната политика, искам да знаят колко са заплатите и пенсиите в България. Така, че не само, че не сме в колизия с техния протест, 55 млн. изплатихме повече на МВР, 100 млн. повече за армията, двойно увеличение на учителските заплати, 15 млн. допълнително за БАН, 10 млн. и сграда за СУ. Това са обществени пари и мисля, че с колегите се опитваме да ги слагаме на най-правилните места. Безспорно искаме да увеличим на всички доходите, но увеличихме и пенсиите“, посочи Бойко Борисов.

Според Борисов много бързо се е забравило колко милиарди са били изплатени за оборудването за АЕЦ “Белене”, за американските централи, за КТБ.

Премиерът обяви, че прокуратурата и МВР ще дадат брифинг за шесторното убийство в Нови Искър. „От МВР се справиха прекрасно и такива приказки, които се говорят, не им отива на експертите в кавички, защото почти всички са служили при мен и около мен, и им знам качествата“, каза още Борисов.

Ден преди тържественото откриване на европредседателството на България правителството проведе заседанието си в реновираната зала в НДК за сбирките на представителите на Европейския съюз през следващите 6 месеца у нас. Залата е една от най-модерните изградени в Европа и в нея министрите разполагат с модерни технологии и комфорт. Всеки един от тях носи специален бадж, със снимка, което е в последните изисквания за сигурност. Преди началото на заседанието на огромния екран в залата беше пуснат и рекламния клип за европредседателството.

“Да тестваме залата днес е цялата идея за преместването на заседанието днес. Ще започнем с точка 16 и 17, за това съм поканил и ректорите на СУ”, заяви премиерът Бойко Борисов при откриването на заседанието.

Правителството ще реши дали да отпусне компенсации на Софийския университет, а учебното заведение се отказа да протестира заради отнетата сграда на бившия механотехникум на бул. “Ал. Стамболийски” в столицата. Договорката беше направена в понеделник след среща на ректора на университета проф. Анастас Герджиков и деканите на факултетите с министрите на образованието и на финансите Красимир Вълчев и Владислав Горанов.

Премиерът Борисов отново заяви по горещата тема за Банско, че там няма да се сложи нито една керемида.