„Рилецо” започна подготовка с дуо от Кот д`Ивоар, връща си тарана Костадин Аджов

С две екзотични попълнения започна подготовка тимът на „Рилски спортист”. Става въпрос за бранител и дефанзивен халф от Кот д`Ивоар, които ще минат пробен период при новия стар наставник на отбора Воин Войнов. На този етап от клуба не разкриват имената на иностранците, знае се само, че са млади и жадни за изява футболисти с добра физика.

В състава се завръща и нападателят Костадин Аджов, който е гласен за заместник на преминалия в ЦСКА 1948 таран Петко Петков. Коко за последно несеше екипа на родния си клуб през есента на 2015 година. Тогава той набързо мушна 8 гола, осигурявайки си трансфер в столичния „Септември”. Впоследствие щурмовакът стана голмайстор и на новия си клуб, но неочаквано бе освободен в края на сезон 2016/2017, а след това пробва късмета си в „Литекс” и „Оборище”. Тестове в „Рилецо” ще минат и още няколко млади момчета от третия ешелон.

След първото занимание за годината стана ясно, че „Рилски спортист” ще бъде ръководен по европейски модел, който предоставя спортно-техническата власт на легендата на „Левски” Воин Войнов, но в екип с местните специалисти Петър Аджов и Васил Киров и треньора на вратарите Станислав Димитров.

Станаха ясни и първите две контролни срещи, които „оранжевите” ще изиграят през януари. Следващата сряда (24 януари) самоковци гостуват на „Миньор” в Перник, а три дни по-късно – на 27-и, е визитата на гонещия промоция в Първа лига „Локомотив” (Сф).

На снимката: Коко Аджов (вляво) отново се прибра у дома.