С подписка 70 жители на Дяково искат ремонт на улица, зам.-кметът К. Милев: До 20-ина дни ще поставим трошена настилка

Улицата е осеяна с дупки.

 

Улицата в махала “Кокая” на дупнишкото село Дяково да бъде ремонтирана, искат местните. Живеещи в квартала и техни близки събраха подписка, на която са се разписали 70 души. Искането е внесено в община Дупница.

Крум Милев

„Улицата е ужасна – осеяна с ями, които при дъжд се пълнят с кал и вода. При сухо време пък проблемът е вдигащият се прахоляк, който влиза и в къщите. Преди повече от 40 г. улицата бе асфалтирана, но от асфалта има само жалки остатъци. Всяка година по трасето се насипва и разнася чакъл, но впоследствие при дъждовете настилката бързо придобива предишния си вид. Дупки остават и след честите аварии на остарелия и амортизиран водопровод, заради които се налага от ВиК да копаят. Най-тежко е положението в горната част на махалата, където улицата е буквално изровена”, коментират в селото.

В махалата има над 30 домакинства. Освен постоянно живеещите там непрекъснато идват и хора от близките, а и по-далеч намиращи се градове – Дупница, Бобов дол, Перник, София, които имат възрастни родители и имоти. Есенно време пътят най-рационално се използва и от арендаторите на земеделските земи, намиращи се около жилищата и над махалата.

Проблема коментира зам.-кметът на община Дупница Крум Милев. „Да, пътната настилка там е наистина много лоша. На срещата с кметовете и кметски наместници миналата седмица обсъждахме пътната инфраструктура в селата и конкретно пътя към квартал “Кокая” в Дяково, който бе заложен във 2-рия етап на предстоящата рехабилитация. Предвид състоянието на пътя обаче ще се наложи да го изтеглим още в първия етап за рехабилитация, с полагането на трошена настилка, за да бъде нормално проходим. Очакваме само да се оправи малко времето и ще доставим настилка, за да рехабилитираме пътя. Надявам се до 20-ина дни да успеем да реализираме това”, каза Милев.