Задържаха обявения за общодържавно издирване Бисер Янков-Бизона при зрелищна акция в Самоков, оказал яростна съпротива

Снимка: Архив

Янков осъждан ли е поне веднъж, има ли влезли в сила ефективни присъди срещу него, питат самоковци

 

Обявеният за общодържавно издирване 38-годишен Бисер Янков, по прякор Бизона, е бил задържан от полицията в Самоков. Янков е задържан при зрелищна акция за 72 часа, съобщиха източници на в. „Вяра”. Според самоковци Бизона има зад гърба си доста престъпления. Обявен е за издирване преди няколко месеца. По неофициална информация Янков се е укривал в продължение на месеци на различни адреси в ромския 7-и квартал в Самоков.

В резултат на проведени оперативно-издирвателни мероприятия от служители на РУ-Самоков въпросното лице е задържано, укривало се у дома си. При акцията по задържането му Янков е упражнил яростна съпротива срещу полицейските служители, разказаха наши източници. В негова помощ се струпала тълпа от роми, за да се попречи на задържането му. Но въпреки всичко служителите на реда са си свършили професионално работата. Янков е задържан в РУ-Самоков за 72 часа. Срещу него е имало образувани множество обвинения заради богата палитра от престъпления от Наказателния кодекс. През годините Янков е участвал в множество кражби, унищожавал е и е повреждал чужди вещи, участвал е в незаконна сеч на дървесина, обвинен е също и за отправени от него заплаха за убийство срещу друго лице, управлявал МПС без свидетелство за управление, участвал е в грабежи, обвинен е за нанасяне на средна телесна повреда.

Самоковци питат: „След множеството престъпления рецидивистът Янков осъждан ли е поне веднъж? Има ли влезли в сила ефективни присъди срещу него? Ще бъде ли освободен от наказателна отговорност?“