Съдът пусна от ареста по скандален начин в един и същи ден едни от най-опасните бандити в България, пише БЛИЦ. Припомняме, че на 8 март Апелативният съд наложи мярка за неотклонение “домашен арест” на боса на трафикантите на хашиш у нас и сочен за поръчител на разстрела на таксиметровия шофьор Борислав Петров Бобъра – Атанас Спасов. Мотивите на компетентните органи бяха, че в ареста той можело да се разболее. На същата дата магистратите са пуснали на свобода емблематичната фигура от ъндърграунда Стоян Дългия, който отново е наказан с “домашен арест” и отново поради болест.

Дългия и аверите му Николай Илиев Понти и Краси Мраморския бяха задържани от полицията на 11 декември за въоръжен обир в столичния квартал “Люлин”. Тогава тримата апаши нахлули в супермаркет, въоръжени с метални пръти и заплашили служителите. Избили касата на магазина по позната схема и я изхвърлили през прозореца и си плюли на петите. Задигнатата сума е за около 10 000 лв. След отлични и бързи действия от страна на столичните полицаи, двама от тях – Дългия и Понти, бяха арестувани. Мраморския обаче оказа яростна съпротива, рани полицай и избяга. Малко повече от месец след екшъна Мраморския взе изненадващото решение да се предаде на органите на реда.

В полицейските среди са шокирани от решението на магистратите да пуснат от ареста двамата бабаити. “Напускаха всички престъпници заради болест. А като правеха грабежи и убийства не бяха болни”, оплакват се полицейски служители.

 

Снимка

Спасов е подозиран за разстрела на таксиметровия шофьор Борислав Петров Бобъра