„Левски Лукойл” е новият носител на трофея в Балканската баскетболна лига

Бронзовите медалисти след края на двудневната надпревара.

„Рилецо” трети след драма с продължение над македонския „Блокотехна” – 92:79

Втората титла от Балканската баскетболна лига и този път убягна на БК „Рилски спортист”. Домакините, които бяха сочени от специалистите за претендент №1 за трофея, паднаха по драматичен начин със 71:72 от косовския „Призрен” на полуфиналите, а в спора за бронза удариха с 92:79 след продължение македонския „Блокотехна”. Новият шампион е „Левски Лукойл”, повалил на финала състава от Косово с 83:72.

Двубоят с македонците също бе инфарктен, като редовното време дойде при 77:77. Любопитното е, че почти през целия мач тимът от Гевгелия имаше превъзходство, но в крайна сметка самоковци се вдигнаха в края и стигнаха до допълнителни 5 минути, преди да решат всичко в своя полза със серия от 15:2 в добавеното време.

Над всички за победителите с 25 точки бе националът Мартин Маринов. Дабъл-дабъл от 18 т. и 11 борби оформи Травис Тейлър, а Дерек Райт добави 12 пункта и 7 овладени топки.

След края на надпреварата старшията на „Рилецо” Людмил Хаджисотиров отдаде не толкова убедителното представяне на отбора на контузиите и голямото напрежение, породено от домакинския фактор.

“Лошата ни стрелба не се дължи единствено на напрежението. В последните седмици имахме много проблеми с контузии и нямахме възможност да тренираме в пълен състав, да бъдем в ритъм и съответно в най-доброто си състояние. Това нямаше как да не се отрази на момчетата”, сподели Хаджисотиров.

„Иначе срещу „Блокотехна” играхме по-умно, макар че не беше лесно след загубата от „Призрен” и очакванията, които имахме. Беше трудно да намерим мотивация срещу много силен отбор като макоденския, с добри играчи и треньор. Щастлив съм все пак, че завършихме финалната четворка с победа”, добави амбициозният наставник на „Рилски спортист”.