Д-р Елена Рускова смени заклелия се като депутат д-р Тончев на шефския пост в образна диагностика на МБАЛ – Разлог

Д-р Елена Рускова смени заклелия се като депутат д-р Тончев на шефския пост в образна диагностика на МБАЛ – Разлог

Д-р Елена Рускова е новият шеф на отделението по образна диагностика в МБАЛ – Разлог на мястото на д-р Емил Тончев, който миналия месец стана депутат в 44-то народно събрание.

Д-р Рускова е най-младият лекар в отделението, но вече е доказан специалист в своята област и ранната диагностика на заболявания на млечната жлеза. През 2003 година започва работа в Спешен център – Разлог и е част от екипа девет години. През 2012 година постъпва на работа в отделението по образна диагностика и девет месеца по-късно заминава на специализация в болница „Токуда” в София и същевременно работи в диагностично-консултативен център към лечебното заведение.

След четиригодишна специализация и придобиване на специалност „Образна диагностика“ през 2016 година се връща в МБАЛ – Разлог. Същата година лечебното заведение се сдобива с модерен мамограф, към отделението по образна диагностика се разкрива мамографски кабинет и д-р Рускова поема изследванията.

„Стараем се да работим за качество на обслужването”, каза д-р Рускова и допълни: „За нас е важно пациентите да имат доверие в нас и отделението да бъде предпочитано за изследвания”.