7 екипа отводниха 43 къщи след адския порой в Ихтиман, Емил Митев: Домът ми плува във вода, всичко е подгизнало

Домът на Емил Митев

Слава богу няма жертви, обстановката се нормализира, каза комисар Тошко Бързилов

43 къщи в Ихтиман са отводнени след страшния порой, който връхлетя града. Обстановката на този етап е нормална, заяви  комисар Тошко Бързилов, началник на Националния оперативен център на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“. “Нещата в Ихтиман се нормализираха.

Домът на Емил Митев

7 екипа работиха през цялото време, като успяха да отводнят 43 къщи”, каза Бързилов. В Ихтиман се изсипа пороен дъжд, вследствие на който в махала „Мътивир“, която е в ниската част на града, бяха наводнени улици, мазета, къщи и дворове.

На място веднага бяха изпратени пожарни екипи от София, Самоков и Елин Пелин за отводняване на засегнатите от наводнението обекти. Няма пострадали.

Емил Митев обезпокоено коментира: „Е това се случва на един обикновен човек в град Ихтиман след почти всеки дъжд. Имаше ремонти на околовръстния път, изградиха отводнителен канал и вижте ефекта. Къщата ми плува във вода, всичко е подгизнало”, а Красимир Стоев сподели: „Страхотна буря с градушка тази вечер към Ихтиман и Костенец. Бурята ме хвана на входа на магистралата към Ихтиман, та чак до Момин проход. Малко преди Ихтиман улиците бяха реки”.

 

https://www.facebook.com/651432751669556/videos/1447017285444428/

 

https://www.facebook.com/krasimir.stoev.56/videos/10215607227561143/