Ясни са 8-те отбора от област Кюстендил за полуфиналите на футболния турнир за аматьори

Оспорвани футболни битки, като за световно на стадион "Странджа"

26 отбора мериха сили на стадион “Странджа”, седморка от Кюстендил и ФК “Рикошет” от Дупница продължават напред

 

Оспорвани футболни битки, като за световно наблюдаваха феновете на стадион “Странджа” в квалификационен футболен турнир в Кюстендил. След повече от 6 часа динамичен и качествен футбол, станаха ясни 8- те полуфиналисти от област Кюстендил, които ще участват в регионалния полуфинал. Той ще се проведе следващата събота и неделя / 7- 8 юли/, а двубоите ще се играят на стадион “Осогово”.

Евгени Йорданов и Огнян Пешев

Квалификационните срещи бяха ръководени от млади футболни рефери от региона, а тяхната работа стриктно бе следена от председателят на ОС на БФС-Кюстендил Евгени Йорданов и председателят на съдийската колегия Огнян Пешев. 26 участващи тима по жребий определиха в първият кръг 10 двойки, като победителите от тях се класираха за втория кръг, където се включат директно и 6 отбора, извадили късмет при жребия. Така след повече от 20 мача станаха ясни и осемте отбора, които ги чакат още по- оспорвани и трудни двубои след седмица.

Кюстендилска област ще бъде представена на регионалния полуфинал от- “Руен”, “Славия”, “Викингите”, ФК “Рикошет”, “Млади Надежди”, “La Familia”, “Хафнарфьордур” и ФК “Лагерсон”.

Те очакват 10 съперници за регионалния полуфинал от област Перник и 14 от област Благоевград. Като само победителят ще се класира за финалния турнир.

Краси Ценкова