Според доказателствата бандата е възлагала поръчки за следене и нанасяне на побой над застреляния директор в НАП Иво Стаменов

 

Специализираната прокуратура повдигна обвинения на четирима участници в организирана престъпна група за рекет, действала на територията на София и други градове в страната от март 2016 година.

Ръководителят на групата е брат на народен представител. По информация на Nova става дума за Борис Аврамов, брат на Димитър Аврамов от ДПС.

Народният представител каза, че не поддържа почти никаква връзка с брат си. Заяви, че разбира за задържането му от медиите.

Борис Аврамов и трима от обвинените бяха задържани на 3 юли 2018 г. при специализирана операция на ГДБОП и специализираната прокуратура в София, Приморско и Белово. Четвъртият участник в момента е в Бургаския затвор, където изтърпява присъда за незаконно притежание на оръжие.

Събрани са доказателства, че групата е възлагала поръчки за следене и нанасяне на побой над застреляния на 19 декември 2017 г. в София директор на звено „Фискален контрол” в НАП Иво Стаменов.

“Безцеремонно се разправят с тези, които не връщат парите… Въобще – сериозна група“, коментира ден след реализацията на акцията главният секретар на МВР Младен Маринов.

Според събраните доказателства групата е решавала чрез брутални силови действия (и срещу солидно заплащане) финансови спорове в полза на някоя от страните, поемала е и е изпълнявала поръчки за „наказателни акции“ срещу конкретни хора, или е възлагала изпълнението им на трети лица.

Сред основните задачи на разследващите дейността на престъпната група е да установят дали нейни участници, или лица, на които са възлагани поръчки за насилствени действия, имат връзка с покушението над данъчния служител.