Екшън! С кран вдигнаха гараж в дупнишкия квартал „Бистрица”, разплаканата Маргарита: Ще получа удар, никой не ни предупреди

Кран вдига металния гараж на пенсионерката Маргарита.

Гаражът е на сина на Маргарита, който по спешност заминал за Русия

пенсионерката: Казаха, че може да го получим обратно срещу 600 лв., на вторични няма да ни дадат толкова пари

Екшън се разигра при премахването на един от гаражите в най-големия жилищен комплекс на Дупница – „Бистрица”.

Пенсионерката Маргарита гледа безпомощно как е вдигнат гаражът.
 Съседи подхванаха Маргарита, на която прилоша от притеснение.

Собственикът на гаража се оказа, че през това време е на пътуване в Русия, а майка му Маргарита излезе да брани контейнера. Гаражът бе качен с кран на влекач и по информация на служителите ще бъде прибран в склад на община Дупница, близо до кучешкия приют. „Казаха ни, че може да си го получим обратно срещу 600 лв.”, каза Маргарита, която призна, че за малко щяла да получи удар. „Няма как да се обадя на сина ми в чужбина, много съм притеснена. Не бяхме предупредени, че ще ни вдигат гаража.

Синът ми спешно замина за Русия. Служителката на общината ме уведоми, че за да си получим обратно гаража, трябва да платим 600 лв. за крана и влекача. Но гаражът, дори да го дадем на вторични, не струва толкова”, кахъреше се Маргарита. Съседи започнаха да успокояват разплаканата пенсионерка. Жената отново се примоли на служителите да изчакат сина й да се върне от чужбина, но гаражът бе вдигнат пред погледа й от краниста Васко. Хората съчувстват на Маргарита, но все пак попитаха дали гаражът е законен и дали има документи за него.

Припомняме, още през 2016 г. от общината оповестиха, че всички собственици на незаконните гаражи в жк “Бистрица” трябва да ги премахнат до 15 септември 2016 г. заради изпълнението на големия ремонт в квартала. Над 160 бяха незаконните клетки в района. От общината тогава посочиха, че едва 10-15% от 170-те собственици на незаконни гаражи са ги премахнали, след като от общината апелираха за това. Повечето от притежателите на гаражни клетки остават анонимни дори за полицията, чието съдействие бе търсено за откриването им.