С футболен мач ветераните от „Миньор“ – Брежани и „Левски“ – Крупник си спомниха миналите години. В Симитлийска община старателно пазят историята и всичко ценно от миналото. Футболната среща в Крупник бе точно в навечерието на празника. Според традицията – в последната събота на месец август е младежкият събор, големият празник на селото. Едно време, в съботата на младежкия събор в Крупник, през деня е бил миньорският събор на ливадите край селото. Днешните времена спомнят за това с футболен мач на ветерани от „Миньор“ – Брежани и „Левски“ – Крупник.

За първи път ветераните се решиха да излязат на игрището, преди да седнат на трапеза да празнуват, миналата година. Тогава резултатът спортсменски бе хикс. Тази година домакините паднаха. Съдийството на срещата бе поверено на Тодор Равначки. Мачът завърши при резултат 1:2. Домакините отсрами с точно попадение Румен Руменов. А двата гола за ветераните от „Миньор“ – Брежани бяха майсторско изпълнение на Ангел Ковачев, Талашо.

Въпреки загубата, кметицата Иванка Чакалска почерпи момчетата от отбора. Те пък й дадоха дума – догодина да е мачът реванш и да не бъдат така гостоприемни на терена.

И победители, и победени стиснаха ръка на края на мача на играча, засрамил ги всички. 75-годишният Симо Гьорев от Брежани ги сложи в малкия си джоб. Най-издръжлив бе на терена, а и майсторско поведение имаше с топката.

Мачът се игра без ветерана Богдан Еленков. Той си отиде тази нощ. С едноминутно мълчание в негова памет започна футболната среща между двата отбора. Богдан Еленков от Крупник бе отявлен общественик, ревностен пазител на кукерството, човек с голямо сърце. Поклон! Съболезнования на семейството и близките.