Семейство Радеви за катастрофата: Триколката просто връхлетя върху нас

В 9 часа и 37 минути на 17 август охранителната камера на кръговото кръстовище в Харманли запечатва удара между електрическа триколка и семейния автомобил на родителите на президента Румен Радев. Зад волана е баща му – Георги, който шофира от 40 години и има талон за изряден шофьор.

Влизам в кръстовището и пред мен няма никой. Нищо не виждам, обясни Георги Радев. Според съпругата му – Станка Радева, триколката просто връхлита върху тях.

Версията на мъжа с триколката обаче е друга. Стефан Тодоров твърди, че колата на бащата на президента му пресича пътя и той се удря в предната броня.

В тази ситуация арбитър е пристигналият на място полицейски екип, който съставя акт на шофьора на триколката, който е и пострадал при инцидента.

Стефан Тодоров обаче смята, че не е виновен в тази ситуация.

Не го обвинявам, разбирате ли, нито себе си, нито него обвинявам, каза пред bTV Георги Радев.

Прокуратурата проверява пътния инцидент с участието на бащата на президента Румен Радев, при който има сблъсък между колата на Георги Радев и триколка на унвалид. В констативния протокол за произшествието пише, че водачът на инвалидната триколка – Стефан Тодоров, променя движението си внезапно и удря странично лекия автомобил.

Ударът става на кръгово кръстовище в Харманли, но инцидентът стана публичен 9 дни по-късно. Това предизвика съмнения, че полицията е опитала да го прикрие.

На никого давление не съм оказвал, твърди Георги Радев. “Даже полицаят ми каза „бай Георги, дай да те закараме в болница”, аз се притесних много, устата ми пресъхна  както сега, разбирате ли”, обясни още бащата на президента.

За катастрофата родителите скрили от сина си, но ден по-късно той им гостувал за събора на селото и разбрал за случая. “Харесвам го като президент, така че ще останем приятели с него”, отбелязва Стефан. Единствените му претенции са към полицаите.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

btvnovinite.bg