С 32,960 кг шаран сборният отбор на Монтана-Невестино удари конкуренцията в земята на състезание край Кюстендил

Най-добрите три отбора

Румен Витанов, Дени Бранков, Юлиян Йорданов и Тони Бисеров триумфираха като победители

 

Седем български тима от Стара Загора, Пловдив, Монтана, София, Кюстендил и един от Сърбия влязоха в ожесточена битка с шараните на базата “Арена Митерсон” в спор за отборен победител. Разделени в четири сектора, състезателите демонстрираха своите умения на язовира край кюстендилското село Търновлаг.

Осем тима участваха в надпреварата.

Над всички бе сборният отбор на Монтана-Невестино в състав: Румен Витанов, Дени Бранков, Юлиян Йорданов и Тони Бисеров, които се отчетоха с 32,960 кг уловена риба.

Второто място грабна тимът от Сърбия, а трети се нареди съставът на домакините “Арена Митерсон”. Именно спорът за третото място беше най-драматичен, където се бореха отборите на Калин Митранов, на Михаил Илков и кюстендилските риболовци. След като беше премерена рибата и на последния състезател и наказателните точки се събраха, стана ясно, че „Арена Митерсон” се нарежда на почетното трето място.

Собственикът и организатор на турнира Димитър Петров-Шивача сподели, че надпреварата е минала на високо ниво и благодари на всички за участието. Той допълни, че на 2 декември предстои и последната надпревара за тази година.

“Каня всички на риболовно състезание с щека до 13 м. Състезанието ще се проведе в един манш от 4 часа и половина, като водоемът ще е разделен на 4 сектора по 8 състезатели. Максимален брой участници 32-ма. Всеки победител в сектора ще бъде награден с купа, класирането за отделните сектори ще бъде с наказателни точки според уловените килограми риба. Общото класиране ще се направи по наказателни точки в секторите и килограмите уловена риба”, допълни още Петров.