„Светкавица” сви „ураганите” на три, Петър Илиев отбеляза първия гол

Отборът на „Ураган” (Михнево) трудно се противопостави на единия от най-силните отбори в областната група „Струма-2” – „Светкавица” (Митиново) без основни титуляри в състава си. В мача не играха вратарят Димитър Новков и полевите играчи Петър Йочев и Димитър Масларов. Влезлите в игра Валентин Коцев, Васил Стоев и Димитър Йочев се стараха много на терена, но им липсваше игрови опит. Отборът на гостите играеше нападателен и приятен за окото футбол, което задоволи присъстващите на стадиона в Михнево. Първия гол в срещата отбеляза Петър Илиев, който в 14-ата минута при меле пред вратата на домакините се възползва от недобре избита топка от тяхната защита и я насочи в мрежата на Димитър Йочев за 0:1. В 26-ата минута бившият футболист на „Беласица”, сега с фланелката на „Светкавица” (Митиново) Живко Иванов след центриране от фаул, изпълнен от Мартин Тупаров, с глава се извиси над всички в наказателното поле на „Ураган” и покачи на 0:2. В 36-ата минута Кирил Станоев от 15-16 метра със силен шут опъна мрежата зад вратаря на „Ураган” за 0:3. До края на полувремето пропуски направиха Велик Опренов, изскочил сам срещу вратаря на домакините, и Кирил Станоев – и двамата от отбора на гостуващия от Митиново тим.
След почивката футболистите на „Светкавица” продължиха да играят далеч по-добре на терена от домакините, но до нови попадения не се стигна. Нови пропуски за отбора на гостите направиха Кирил Станоев на два пъти и Велик Опренов.

„Много коректен, приятен за гледане, мъжки мач. В интерес на истината по-добрият отбор на терена бе този на „Светкавица” и съвсем заслужено спечелиха трите точки. За мен те са най-добрият отбор в групата и играят най-модерен футбол”, сподели играещият треньор на „Ураган” Александър Тилев.
С тази победа отборът на „Светкавица” е плътно в челото с отбора на „Подгорец” (Коларово) с по 30 точки. Тимът на „Ураган” (Михнево) заема девето място с 8 точки.