„Кариана” победи „Вихрен” с 2:0 в Склаве, треньорът на санданчани Здравко Лазаров пусна в игра всички нови

Здравко Лазаров

„Кариана” (Ерден) се наложи с 2:0 над „Вихрен” (Сандански) и записа втора победа в контролните срещи. Мачът се игра на тежкия терен на стадиона в село Склаве, който не позволи на футболистите на двата отбора да разгърнат докрай своите възможности. Красимир Илиев направи неофициален дебют за новия си тим. По един гол в двете полувременна отбелязаха момчетата на треньора Веселин Великов.
Първият гол в срещата бе отбелязан в 15-ата мин. Тогава Цветомир Тодоров изведе по левия фланг Евгени Игнатов, който центрира от движение в наказателното поле на „Вихрен” и там непокритият Ангел Бастунов откри за 1:0. Две минути по-късно Бастунов изскочи сам срещу стража на „Вихрен”, но не успя да го преодолее.
След почивката и двамата наставници – Симеон Великов и Здравко Лазаров, дадоха шанс на останалите футболисти от резервната скамейка. Втория гол в срещата отбеляза Ноколай Дичев с глава, след като Красимир Илиев центрира от корнер удачно в наказателното поле на „Вихрен”. При този резултат приключи контролният мач между отборите на „Кариана” (Ерден) и „Вихрен” (Сандански).
След мача „Кариана” приключи първия си зимен лагер в Сандански и се прибра у дома. От вторник тимът подновява тренировки. Старши треньорът Веселин Великов изрази задоволство от старанието на момчетата по време на тренировките, както и това в двете контролни срещи, в които се поздравиха с победа с 2:1 срещу „Марек” и 2:0 срещу „Вихрен”. „До 30 януари ще се готвим при местни условия. От 31 януари до 9 февруари отново ще пристигнем на лагер-сбор в Сандански. По време на престоя си ще изиграем три контролни мача – срещу „Беласица” (Петрич), „Миньор” (Перник) и „Ком” (Берковица)”.
Играещият помощник-треньор на „Вихрен” Вальо Георгиев сподели, че момчетата, на които бе гласувано доверие в първия контролен мач от зимната подготовка на отбора, са дали всичко от себе си, на което са способни. „В двете полувремена играхме с два различни състава. Селекцията при нас е все още отворен процес. Очакваме още футболисти на проби. Едва след втория контролен мач, който ще изиграем на 26 януари срещу отбора на „Банско”, може да се обяви кои нови футболисти ще продължат да се готвят с фланелката на „Вихрен”. Възобновяваме тренировъчния проце в понеделник следобед”.