• Работим по мегапроект от национално значение „Сапарева баня”, който включва над 100 къщи от различни етнографски области

  • Проектираме обществена къпалня срещу гейзера и 3-етажен паркинг зад общината

Сапарева баня има сериозни шансове да се превърне в проспериращ курорт за балнеолечение, СПА и ски туризъм. Убедеността си в това заяви пред местни медии кметът на планинската община Калин Гелев след първото тазгодишно заседание на местния парламент, на което бе даден картбланш за продажба на

общински имоти за изграждане на хотелска база.

Градоначалникът посочи няколко обекта, с чието изграждане общината би заела достойно място на туристическата карта на България. „Разработваме един мегапроект от национално значение – „Сапарева баня”. Той ще включва над 100 къщи от различни етнографски области, както от Сапарева баня, Дупница и Самоков, и болница за долекуване. Това ще бъде водещият от стратегическо значение, приоритетен проект. Той ще даде съществен тласък на туризма в целия регион, защото изградим ли балнеолечебния комплекс и болницата за долекуване,

предстои изграждането на летище Сапарева баня”,

обясни Гелев. Стана ясно още, че Скандинавски здравен фонд предвижда изграждане на болница за долекуване на мястото на бившите оранжерии в планинското градче, който преди време бе купен от испанци. „Проектът е на етап осигурено финансиране. Първа копка ще бъде през месец август”, каза градоначалникът.

Калин Гелев увери, че от общината работят и за изграждането на обществена къпалня на достъпно място, която да се ползва на достъпни цени. „Разработваме проекта за обществена къпалня срещу гейзера, където се изграждат двата 1000-кубикови резервоара за минерална вода.

Обществената хигиенна баня ни е приоритет”,

обясни градоначалникът. Идеята е къпалнята да се захранва с вода именно от резервоарите, на които в края на миналата година бе направена първата копка. „Има индикации за осъществяването и на руската инвестиция”, отбеляза Калин Гелев относно замразения проект на дружество „Аква трийтмънт” в м. Света Богородица.

„Възложил съм проектиране за многоетажно паркиране в задния двор на общината. Даденостите са за паркинг на 2 или 3 етажа. Мога да се похваля, че инфраструктурата ни е осигурена за 30-40 г.”, обяви още кметът, имайки предвид средствата, отпуснати от Министерския съвет за ремонти на улици.

„Ние сме първата балнеологична община след Кюстендил,

 

Подробности в печатното издание

4 КОМЕНТАРИ

  1. Няма политици с интереси в Сапарева баня.В Банско -да.От там идва разликата.Скапана държава!

  2. Ех Гелев, Гелев … къде беше ти майко в първите 3 години от мандата си ? Дума обелваше само по Коледа и Великден. Всяка седмица си “къркаше” по ресторантите и вървеше на работа като обикновенна шивачка и единственото по-смислено дето направи, беше една маркировка(и то с некачествени материали) по главната улица на града – но не от край до край.
    А сега идва края(надявам се) на “царуването” ти и почна да обясняваш и обещаваш, като, че ли нещо зависи от тебе.
    Жалко е, че повечето от съгражданите ми имат акъл, колкото на една от кокошките в дворовете си и най-вероятно пак ще изберат екс. шофьора за управник на това пълно с потенциал граче.

  3. Гелев заедно със Кьосев и Каменчо и др твой ментета смятате че сапаревобанци ще ви изберат на кукуво лято .Вие сте лажи лажи вере .кмет на кукуво лято .Късно е либе за китка .Най стойностния човек е Р Чаканска другите ментета партия герб трябва да се разграничи от Вас

Comments are closed.