„Марек Юнион-Ивкони” с изненадваща загуба от „Дея спорт” в Бургас

Волейболистите от Дупница показват лоша форма през втория дял от шампионата.
  • Дупничани почти загубиха шансовете си за попадане в зоната на плейофите след края на редовния сезон

    „Марек Юнион-Ивкони” претърпя тежка загуба с 1:3 (25:19, 22:25, 15:25, 22:25) гейма от предпоследния в Суперлигата „Дея спорт” в Бургас. Дупнишкият волейболен клуб започна двубоя много добре и прегази съперника си в първия гейм, затваряйки го при 25:19.
    В следващите части обаче бургазлии се възползваха от спада в играта на гостите, представиха се много по-добре и постигнаха впечатляващ обрат за крайното 3:1 гейма.
    След поражението край морето „Марек Юнион-Ивкони” остава на 9-о място в класирането (6 успеха и 15 загуби) и продължава да изостава на една победа от осмия „Дунав” (7 победи и 14 поражения), който загуби със същия резултат при гостуването си в Монтана.
    Загубата от „Дея спорт” на практика остави дупничани без почти никакви шансове за попадане в зоната на плейофите в края на редовния сезон. Причината за това е, че русенци приемат „Дея спорт” от Бургас в последния кръг и по всяка вероятност ще запишат чиста победа, която ще им бъде достатъчна за запазване на заветното осмо място. „Марек Юнион-Ивкони” пък има далеч по-тежката задача да домакинства на високо летящия „Левски”, който се бори за четвъртата позиция в таблицата. Двубоят на дупничани е в петък от 18,30 часа в местната спортна зала, като домакините ще се надяват на чудо, за да финишират в зоната на плейофите.