Децата направиха поход в местността Хисарлъка с туристическо дружество „Осогово“.

Децата от група “Синчец” на детска градина “Слънце” – Кюстендил и туристическо дружество „Осогово“ направиха поход в местността Хисарлъка. С помощта на родителите на Дани Пецев бе поставена атрактивна маркировка. Началото на похода започна от м. Чешмето, където ги очакваше и първата табелка.

В рамките на един час децата бяха запознати как да се ориентират и движат в група в планината.

В рамките на един час, с помощта на секретаря на дружеството – Силвия Михова, г-жа Георгиева и г-жа Стоянова децата бяха запознати как да се ориентират и движат в група в планината. Начало на групата водач беше таткото на Дани Пецев. Децата с весело „ехо“ приветстваха всяка открита стрелка и табелка. Смело преминаваха през препятствията по пътя.

Децата с весело „ехо“ приветстваха всяха открита стрелка и табелка.

На широка полянка след кратка почивка те се запознаха какво е необходимо да поставят в раниците си преди път, как се разпъва палатка и какво е спален чувал. Всички разгледаха с интерес как изглежда отвътре палатката. Накрая всички малчугани получиха подарък – юбилейна значка от туристическото дружество. Децата с нетърпение очакват да заведат и своите родители на поход в гората.

Всички разгледаха с интерес как изглежда отвътре палатката.