Банско бе домакин на Националното състезание „Мога и зная как“, което се проведе в рамките на три дни. В него се включиха близо 1000 ученици от 57 професионални гимназии, сред които и Професионалната гимназия по електроника в града.
Състезанието бе открито от заместник-министъра на образованието и науката Таня Михайлова, която преди събитието бе посрещната от кмета Икономов. Двамата разговаряха за важността на подобни състезания и насърчаването на учениците за участие в тях. Икономов поздрави участниците за избора им да се занимават с електроника, защото на страната ни са нужни добри инженери.

По думите му провеждането на състезанието и съпътстващите го демонстрации с роботи и дронове са полезни за кариерното ориентиране и провокиране на интереса и на по-малките ученици към електрониката. Отборите от Професионалната гимназия по електроника и енергетика се класираха на престижното четвърто място, с което доказаха своите умения и професионализъм на преподавателите от екипа на инж. Сашка Тодорова – директор на училището. Инженер Тодорова, инженер Димитър Денизов и Георги Икономов получиха плакети от министерството за принос в професионалното образование.
В Посетителския информационен център се проведоха лекции за най-новите тенденции в областта на роботиката и мехатрониката на инженер Антон Анчев от град Бяла и Теодосий Теодосиев.
Организатори на състезанието са Министерството на образованието и науката, под патронажа на кмета на общината Георги Икономов.