Боксов клуб ”Сторм” от София стана носител на Купата на България в Петрич

„Арена Петрич” бе домакин на първия кръг от републиканско лично-отборно първенство по бокс за ученици, което едновременно беше и състезание за Купата на България.
Общо 174-ма боксьори от 45 клуба премериха сили в 151 двубоя. На база спечелените медали за носител на Купата на България беше обявен отборът на боксов клуб „Сторм” (София).
Второто място зае отборът на „Локомотив” (София), третото – боксов клуб от Русе.
Отличиха се Янко Илиев и Ангел Димитров от столичния „Сторм”, Маноло Стоянов – „Локо” (София), Ванко Трайчев от Бургас и Кирил Йорданов от Русе.
Участие взе и боксов клуб „Лъвовете” от град Петрич с треньор Георги Караколев. Той сподели: „Нашият клуб функционира официално от пет месеца. До четвъртфиналната фаза достигнаха Николай Симонски – категория 38.5 кг; Мариян Беков – категория 41.5 кг; Румен Левонлиев – категория 44.5 кг и Кристиян Василев в категория 50 кг, който спечели сребърен медал.
Аз съм бивш шампион на България в категория 72 кг. Завърших 153-то спортно училище „Неофит Рилски” в София и в момента съм студент 3-ти курс в НСА. Уверен съм, че желаещите да спортуват бокс ще се увеличават. Ще дам всичко от себе си като специалист, за да изградя един силен клуб, който да носи успехи за в бъдеще на община Петрич”.
Една от съдийките в турнира бе 27-годишната Мария Благоева, чийто баща е петричанин. „Радвам се, че бях поканена да ръководя срещи от този турнир по бокс за ученици. Аз съм дъщеря на най-изявения боксьор на Петрич Методи Гълъбов -майстор на спорта и носител на Купата „Ринг София”. Той има собствен клуб по бокс в столицата”, отбеляза съдийката. Гълъбов се гордее с двете си дъщери. По-голямата Илияна Гълъбова е на 30 години и се занимава с бокс още от дете. Била е и шампион на България в категория 57 кг и се е състезавала за „Левски” (София). Мария е международен съдия по борба. Завършила е спортен мениджмънт.