Асфалтират ул. “Георги Икономов” в Дупница

  • Стартират и ремонтните дейности по “Венелин” и “Отец Паисий”

 

Асфалтирането на ул “Георги Икономов” в Дупница започна от петък. „Ремонтът е част от проекта “Интегриран градски транспорт” и след като бе подменен водопровод и канал по улицата, започна и “запечатването” й с асфалт, а впоследствие и изграждането на тротоари. В следващите дни са възможни затруднения при преминаването на МПС-та в района, за което призоваваме шофьорите да бъдат внимателни.

Бившата улица “Бригадирска”, както е по-известна в града, не е ремонтирана от направата си, но през 2015 година община Дупница успя да я включи в европейски проект за цялостния й ремонт. Европейското финансиране по проекта обхващаше по изискване само надземна инфраструктура, но кметът на община Дупница инж. Методи Чимев успя да договори от държавния бюджет безвъзмездно финансиране за подмяната на водопровод и канал по трасето на проекта, където той не е подменян. Както е известно, заради съдебни саги и обжалвания още на ниво обявяване на поръчка проектът стартира с почти година и половина закъснение едва през есента на миналата година”, обясниха от общинския пресцентър.

“Опитът на някой да бламира този изключително важен проект за града не успя за негово или тяхно съжаление. Няма да изпадам в подробности, защото в крайна сметка нещата се случват. Иначе досега да сме приключили и забравили за ремонтите по трасето от “Социални жилища” до кв. “Байкал”. Искаше му се на някого да не ремонтираме улиците, да изгубим европейското финансиране, но от това губещ нямаше да е Методи Чимев, а всички жители на града, които всеки ден караме по разнебитените улици. В крайна сметка впрегнахме целия ресурс и се наложи да стартираме есента заради сроковете, които имаме, и това доведе до неприятностите с разкопаните улици по трасето през зимата и тяхната непроходимост. Много голям бе дискомфортът, факт е. Но пък и съм благодарен на хората, че проявиха разбиране за тези, меко казано, неудобства. Дискомфорт ще има и в следващите няколко месеца до лятото, когато приключваме проекта”, коментира кметът Чимев.

От другата седмица стартират ремонтните дейности и по други две натоварени улици – “Венелин” и “Отец Паисий”, които също са част от проекта. Движението на МПС-та ще бъде затруднено, но ще бъдат поставяни указателни табели.