• Кметът на Дупница Методи Чимев: В капиталовия списък за целта заложихме 150 000 лв., до седмица трябва да стартира и изграждането на новото кметство за около 66 000 лв.

 

Първа копка на площад в село Джерман бе направена на 3 юни. На събитието присъстваха кметът на общината инж. Методи Чимев, заместниците му Крум Милев и Олга Китанова, директорът на Дирекция “Строителство и УТ” инж. Серьожа Котев, фирмата изпълнител, както и десетки жители на селото. Домакинът на церемонията, кметът на селото Ангел Цветков, не криеше вълнението си от предстоящите ремонтни дейности. Музикално-поетична програма бяха подготвили най-малките възпитаници на селото, преди иконом отец Кирил да отслужи водосвет за здраве и късмет.

“Преди 40 години този терен е бил определен за площад на селото, но намерението така и не се е осъществило. Преди 3 години започнахме процедура по придобиването на имота от държавата, за да реализираме начинанието. Получихме съдействие от всички институции и веднага след като община Дупница стана собственик, проведохме процедура по избор на изпълнител.

Сумата в размер на около 150 хиляди лева я бяхме заложили в капиталовия списък и след като направихме сега първата копка, връщане назад няма. Изпълнителите ми обещаха, че за празника на селото 20 юли ще бъдат готови и ако времето позволи, празникът ще бъде на новия площад. Ще има нова детска площадка, чешма, места за отдих и всичко необходимо, за да имате жителите на селото едно приятно местенце. До седмица трябва да стартира и изграждането на новото кметство в селото за около 66 хиляди лева. Над 200 хиляди лева са парите, които ще влязат в селото и то го заслужава.

Ще има малко дискомофорт за всички ви, но без да се ремонтира – няма как да се случи”, обърна се към хората инж. Чимев. Свещеникът на селото иконом отец Кирил отбеляза: “Благодаря на инж. Чимев и дано на празника на най-красивото село в общината да имаме и ние площад. Този кмет е от хората, които не само обещават, но си държат на думата, изпълняват и дават”. Двамата кметове – Цветков и инж. Чимев, направиха символичните първи копки на площада, а на Цветков се падна честта да счупи шампанското в кофата на багера.

 

3 КОМЕНТАРИ

  1. Браво на двамата кметове инж. Цветков и инж.Чимев, много хубаво правят за хората .

  2. С едната рака ги галят а с другата подписват за сметището ха-ха

  3. Ако се надупи и дебелия до този от първата снимка и хората ще направят нещо “хубаво”за тях !

Comments are closed.