Отборът на СУ “Васил Левски” спечели футболния турнир “Синя академия” в Кюстендил

  • Кметът Петър Паунов връчи златните медали на победителите

  • Христо Въжаров, Виктор Йорданов и Кристиян Даскалов с индивидуални призове

 

 

В истински футболен празник се превърна организираният за 4-та поредна година турнир “Синя академия” в Кюстендил, за ученици 5.-6. клас. В надпреварата се включиха над 80 момчета от 8 учебни заведения в града, които си оспорваха купата на тазгодишния победител.

След изключителна драма във финалната среща в края ликуваха момчетата на Спортно училище „Васил и Левски”. Техен достоен съперник в спора за златните медали бе тимът на Първо ОУ „Св. св. Кирил и Методий”. Двубоят не излъчи победител в редовното време, завършвайки 2:2, а при изпълнението на дузпи по-точни се оказаха играчите от Спортното училище. Те бяха водени от учениците Любослав Любомиров – 8-и клас, и Александър Веселинов – 9-и клас. И двамата се обучават и ще завършат като помощник-треньори по футбол и този турнир бе отлична практика за тях, каза учителят им Кирил Мицов. Треньор на този набор футболисти е Николай Наков.

На полуфиналите победителите се наложиха със 7:1 над 7-о ОУ, а Първо ОУ елиминира ПМГ след 3:0. В спор за 3-то място момчетата от Природоматематическата гимназия спечелиха бронзовите медали срещу 7-о ОУ с 3:2, също след изпълнение на дузпи.

В турнира “Синя академия” участваха още отборите на 2-ро ОУ, 3-то ОУ, 5-о ОУ и 6-о ОУ, които бяха аплодирани от стотици фенове на синята идея, които бяха на стадион „Осогово”.

Организаторите бяха подсигурили и 3 индивидуални награди. За най-добър вратар бе обявен Виктор Йорданов от ПМГ. За най-полезен играч наградата отиде у Радослав Атанасов от 1-во ОУ.

Голмайстор на турнира с 16 попадения стана Христо Въжаров от Спортното училище.

Кметът на община Кюстендил Петър Паунов връчи златните медали на победителите и купата на капитана на Спортното училище. Другите награди връчиха председателят на фенклуб “Торсида-Кюстендил” Слави Велинов, които организираха турнира, председателят на Тръст “Синя България” Никола Генов, председателят на “Левски Фемили” Милен Панайотов и председателят на “София-Запад” Павел Георгиев.

Всички деца получиха за спомен екип на синия отбор, с който участваха в турнира, медали и много награди.

Гости на турнира бяха изпълнителният директор на ПФК „Левски” Павел Колев и юношите на сините Деян Иванов, както и талисманът Лъвчо, който се снима за спомен с всеки пожелал.