Танцова школа „Еуфория“ от Банско предизвика еуфория в Охрид

  • Формацията се отличи с прекрасните си костюми и предизвика огромен интерес у гостите на фолклорен фестивал в Македония

Голямо признание получиха банските танцьори от Танцова школа „Еуфория“ при читалище „Никола Вапцаров – 1894“, с хореограф Десислава Баханова. Съставът от Банско стъпи на международна сцена и получи много награди, диплом, плакет и, разбира се, сърцата на публиката. Всичко това се случи в Охрид, Северна Македония, на международния фолклорен фестивал “Охридски вълни“. Пиринският фолклор бе представен на една сцена с фолклора на други националности.
Още на дефилето на участващите състави формацията от Банско се отличи с прекрасните си костюми и предизвика огромен интерес. За успешното си представяне съставът получи благодарствено писмо от Асоциацията за организиране на фолклорни фестивали в Северна Македония: “Екипът на асоциацията изказва огромна благодарност за участието на школа “Еуфория“ на фестивала “Охридски вълни“ в Охрид, Северна Македония. За нас бе чест да сте част от този фолклорен форум. Директорите и Организационният комитет, в лицето на община Охрид, са изключително доволни от вашето представяне. Занапред ще бъдете почетен гост на всички организирани от нас фестивали. Очакваме с нетърпение следващото ви участие. Желаем успех на целия състав!“.
Директорите на Световната фолклорна организация отправиха покана към състава за участие на фестивал в Будапеща, 2020 година.