Ученици от Пловдив станаха шампиони на Ученическите игри по футбол в Долна баня

  • Кметът на Долна баня Владимир Джамбазов и главният ръководител на спортната надпревара Иван Габеров връчиха купи, медали, грамоти

 

Отборът на Средно училище „Св. Климент Охридски” от Пловдив спечели първото място и купата на финалите на тазгодишните Ученически игри по футбол 5.-7. клас. На новия спортен комплекс в Долна баня те победиха на финала своите връстници от отбора на Основно училище „Васил Левски” от Ловеч с резултат 7:1.

Голмайстор на турнира с 5 попадения пък стана Асен Митков от отбора на Пловдив.

Втори в класирането останаха футболистите от Ловеч, а трети отборът на 125-о средно училище „Боян Пенев” от София.

Четвъртото място остана за домакините от Средно училище „Неофит Рилски” от Долна баня.

На пето и шесто място се класираха отборите на 11-о основно училище „Елин Пелин” от Перник и на Средно училище „Христо Ботев” от Тутракан.

От името на организаторите Министерството на образованието и науката, Министерството на младежта и спорта, Българската асоциация спорт за учащи и домакините от община Долна баня и Ученическият спортен клуб „Сигма” при Средно училище „Неофит Рилски”, кметът на Долна баня Владимир Джамбазов и главният ръководител на спортната надпревара Иван Габеров — учител по физическо възпитание и спорт в долнобанската гимназия, връчиха купи, медали, грамоти и парични награди от името на общината на класиралите се отбори от първо до четвърто място.