• В Кърналово приключва бетонирането на ул. „Стою Хаджиев“, подменен е и водопроводът. Инвестицията е в размер на 140 000 лв.

 

Работи се по обектите за благоустрояване в селата на община Петрич, утвърдени в капиталовите разходи на бюджет 2019 г., съобщиха от общинската администрация на кмета Димитър Бръчков. В село Кърналово се извърши третият, последен етап от бетонирането на ул. „Ванюша Валчук“, която е над един километър.

От тазгодишния бюджет за довършване на посочената улица бяха предвидени 40 хил. лв. В с. Кърналово приключва и цялостното бетониране и на ул. „Стою Хаджиев“, подменен е и водопроводът. Инвестицията е в размер на 140 хил. лв. Улицата се намира близо до центъра на селото и е една от основните. В село Кърналово се ремонтира и помещение в читалищната сграда, което ще бъде клуб на пенсионера. 40 хил. лв. от общинския бюджет се разходват за целта.

В село Марикостиново се извършва ремонт на пътната връзка вход-изход към селото на стойност 130 хил. лв. С тази инвестиция ще се гарантира безопасността на движение в участъка, тъй като ще има ново ясно регулиране. Приключи в село Марикостиново и ремонтът на резервоара за питейна вода, с цел подобряване качеството на водата. Спрени са всички течове от съоръжението, ограничено е навлизането на подпочвени води, покривната замазка е заменена с битум.

Изграден е също нов водопровод (40 метра) за оттичане на води от сухата камера, подменени са основните кранове, възстановен е санитарно-охранителният пояс. Ремонтът на резервоара е на стойност 25 хил. лв. В село Самуилово се работи по улиците „Пирин“ и „Гео Милев“, за които са насочени 65 хил. лв. бюджетни средства на община Петрич. В село Старчево е подменен водопроводът на ул. „Христо Ботев“, предстои нейното бетониране.