14-годишните баскетболистки от Самоков с 23 победи от 23 срещи

Момичетата до 14 години на самоковския баскетболен тим „Рилски спортист” направиха 23 победи от 23 срещи и се поздравиха с приза държавен шампион на финалите в Самоков.
Набор 2005-06 на самоковските момичета жъне само успехи, а според всички наблюдаващи подрастващите момичета и в цялата страна този набор разполага с впечатляващи таланти. Затова Маринкова, и като треньор на най-малките националки, призова колегите си от цяла България да продължават да работят все така усърдно.
“Надявам се да стане златно поколение. Златни момичета са, наистина. Много усилия от тяхна страна, много желание, много работа”, каза рецептата младият треньор.
Тя получи и много похвали от опитните наставници в школата на „Рилски”: “Благодаря им, ако не са те, и аз не мога да се развивам като треньор. Много ми помагат и Ани Рудева, и Росен Барчовски, и Борислав Чилингиров и не на последно място Петър Георгиев. И специално на Теодора Петрова, най-много благодаря, защото ме подкрепяше до мен на пейката през цялото време.”
Как ще запазят това поколение в залата? “Ще мислим година за година. Ще ги запазим. Те всички обичат баскетбола и съм сигурна, че ще останат в баскетбола, независимо дали като състезателки, или нещо друго, те ще се занимават с това”, допълни Маринкова.
Бъдещето на този набор? “Един страхотен набор е 2005-06. Трябва много работа от всички треньори, да работим заедно, за да направи нещо този набор на европейско първенство. Страхотни са момичетата. Аз съм млад треньор, но по-опитните около мен треньори казват, че такова поколение не е имало отдавна. Виждаме го в децата”, завърши тя.