Музикантът Бойко Дончев почерпи за ЧРД близки и приятели в Сапарева баня

Със собственичката на заведението Гери, Иван и Илонка
  • Акордеонистът пя със славеите на ансамбъл „Горнополска песен”

Акордеонистът на ансамбъл “Горнополска песен” Бойко Дончев празнува 52 г. с роднини и приятели от формацията към читалището в Овчарци. За честването на рождения си ден самодеецът избра заведение в центъра на Сапарева баня, където събра около 30 гости.

Рожденикът с момичетата от „Горнополска песен”
С певици от Благоевград
С другата солистка – Наталия Еленкова (вдясно), акордеониста Иван и неговата съпруга Илонка
Бойко Дончев пя заедно със солистката Ива Кацарева.

Най-важният подарък за рожденика бяха поздравите от ансамбъла, както и от солистките Наталия Еленкова и Ива Кацарева. Овчарченските славеи пяха с музиканта и се доказаха и на дансинга, където младите останаха в по-голямата част от времето. Акордеонистът се бе погрижил нищо да не липсва на гостите, на които бяха сервирани салати, бяло вино, скара, торта.

Ботьо и неговата роднина Мария

Бойко Дончев от години е неотлъчно със самодейците от сапаревобанското село по фестивали, събори и други изяви, с които имат спечелени купища награди и отличия. Музикантът е от Благоевград, където живее и работи по поддръжката в местното ВиК дружество, но това не му пречи да пътува до Овчарци за репетиции, получи хвалби от приятелите си Дончев.

Заедно с изпълнителите от ансамбъла, който е сформиран в далечната 1962 г. и се слави с шопското двугласно пеене, Бойко има в репертоара си стотици местни народни песни.