Община Гоце Делчев организира традиционния събор в село Попови ливади по повод 116-ата годишнина от избухването на Илинденско-Преображенското въстание. Тази година съборът ще се проведе на 3 август 2019 г. (събота).

Програмата ще започне в 10,30 часа пред паметника на Гоце Делчев на Попови ливади със заупокойна молитва за загиналите в Илинденско-Преображенското въстание и молебен за здраве, които ще отслужи Негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим. След това на паметника на Гоце Делчев ще бъдат положени венци и цветя в знак на признателност и преклонение пред паметта на участниците във въстанието. 

В 11,30 часа на голямата поляна в село Попови ливади ще започне празничният концерт. В програмата ще участват оркестрите „Щуро маке“, „Импулси“, „Уникат“, „Ивелия“, „Фолк мания“, „Македонски ритми“, „Европа“ и оркестърът на Панчо Иванов. Тази година специалното участие в празничната програма е на Николина Чакърдъкова и Неврокопски танцов ансамбъл, Димитър Туджаров-Шкумбата и Неврокопския ансамбъл за народни песни и танци – гр. Гоце Делчев.

Осигурен е организиран транспорт от Гоце Делчев до Попови ливади. Автобусите ще тръгват от площад „Гоце Делчев” от 8,00 часа и ще се връщат обратно след 16,00 часа.