Инж. Здравчо Тодоров

Няма нови огнища с върхов корояд на територията на РДГ-Кюстендил от началото на годината до момента, заяви директорът инж. Здравчо Тодоров. „През последните години вредители с най-голямо стопанско значение за района на РДГ-Кюстендил бяха короядите. Прави впечатление, че за разлика от предходните години през 2019 г. до момента не са регистрирани  площи с ново съхнене или с признаци за такова. Тази тенденция се констатира във всички засегнати гори в страната. На практика през 2019 г. се инвентаризират площи, в които се усвоява дървесината, повредена от предходни години. Разбира се, продължава наблюдението в иглолистните гори и се следи развитието на популацията на короядите“, коментира инж. Тодоров.
През 2019 г. се констатира съхнене в иглолистните гори. Дадени са препоръки наблюдението на иглолистните гори да продължи, като се спазват дадените от ИАГ указания относно проблемите на съхнещите иглолистни гори. /Дарик

2 КОМЕНТАРИ

  1. Здравчооо,
    това не пречи на поголовната сеч от дърводобивните фирми, нали ?

  2. Как няма бе, Тодоров. Хайде излез от кабинета, телевизора и вестниците няма да ти избягат, и обиколи района. Това че няма информация от горските стопанства за нови огнища не значи че ги няма.

Comments are closed.