• Кметът обяви неофициален конкурс за изрисуване на подпорната стена на ул. „Славянска“

 

Кметът д-р Атанас Камбитов официално откри шест новизградени улици в 4-ти микрорайон в Благоевград.
„Това е един от най-тежките, най-трудните и най-чакани проекти. Преди да стартираме дейностите, група граждани, обединени в Инициативен комитет, идваха през месец и питаха кога ще бъде благоустроен кварталът. Сега самят квартал придоби европейски облик. Изградихме улици, подпорни стени. Тук е мястото да обявя един неофициален конкурс за изрисуване на подпорната стена на ул. „Славянска“, каза кметът д-р Атанас Камбитов. По време на церемонията беше отслужен и водосвет за здраве.
В рамките на реализирането на обекта бяха рехабилитирани и реконструирани улиците „Ветрен“, „Роден край“, „Черно море“, „Съединение“, „Независимост“ и „Руен“. Бяха изградени шест подпорни стени, които осигуряват безопасността на преминаващите автомобили, пешеходци. Изградени бяха нови тротоари и LED осветление. Обособени бяха общо 38 паркоместа. В рамките на проекта беше засадена нова растителност. В квартала са поставени нови пейки, кошчета и кашпи.


Обектът е част от проекта „Благоустрояване на градската среда“, чрез който беше ремонтиран пл. „Георги Измирлиев“, улица „Марица“, бяха изградени и велоалеи, свързващи основни улици и булеварди в Благоевград.
Обща стойност на проекта „Благоустрояване на градската среда“ е 12 921 190,60 лв. Преди официалното откриване на обекта бе проведена и заключителна пресконференция по проекта.