55 момичета и момчета мериха сили в състезанието “Атлетика за младежи” в Долна баня

  • На класиралите се на първите три места организаторите връчиха медали, грамоти, фланелки, шапки

 

За втора поредна година на новия спортен комплекс в Долна баня се проведоха състезанията от програмата на Българската федерация по лека атлетика (БФЛА) “Атлетика за младежи”, която се реализира за вече четвърта година и в която са взели участие над 20 хиляди деца.

За тази календарна година в рилския град това бе седмото състезание от програмата, като предишните се проведоха в Шабла, в София – два старта, Хисаря, Мездра и националния шампионат – четирибой.

В състезанието взеха участие 17 отбора от атлетическите клубове от страната при момичетата (родени 2006, 2007 и 2008 година), а при момчетата 13 отбора. Момичетата до 14 години се състезаваха в трибой в дисциплините 60 метра, скок дължина и 600 метра, а момчетата – 60 метра, скок дължина и 800 метра.

В крайното комплексно нласиране при момичетата първа стана от трите дисциплини Симона Георгиева от отбора на „Хеброс” (Харманли) с актив от 210 точки, втора остана Ния Гергова от СК „Спортика” със 194 токи и трета Натали Колева от отбора на „Лудогорец” (Разград) със 181 точки.

При момчетата първи стана Павло Василев от отбора на „Академик” (София) с 204 точки, втори е Станислав Колев от „Хеброс” (Харманли) с актив от 197 точки и трети е Даниел Ангелов от отбора на „Дунав” (Русе) със 188 точки.

В състезанието взеха участие общо 55 момичета и момчета.

Награди на призьорите връчиха президентът на БФЛА Добромир Карамаринов, вицепрезидентът Руен Панчев и младата надежда в леката атлетика Валентин Андреев – европейски младежки шампион по хрърляне на чук.

На класиралите се на първите три места организаторите връчиха медали, грамоти и фланелки, шапки и рекламни материали от спонсорите и домакините от община Долна баня, както и по един брой на списание “Атлетика”, връчени от Антон Бонов.