„Марек Юнион-Ивкони” привлече бившия младежки национал Илиян Преспов

Илиян Преспов ще радва дупнишките фенове през новия сезон в Суперлигата.
  • Дупнишкият клуб откупи правата на талантливия диагонал от столичния „Славия”

 

„Марек Юнион-Ивкони” направи трансферен удар, привличайки бившия младежки национал Илиян Преспов. Дупнишкият клуб успя да се разбере със „Славия” и откупи състезателните права на диагонала. От ръководството на дупничани отказаха да оповестят точната сума, която са заплатили на „белите”, но трансферът вече е факт и той вече ще радва местните фенове с изявите си.
21-годишният волейболист блесна преди две години с екипа на „Пирин” (Разлог), където бе преотстъпен от столичани, и успя да стане топреализатор на тима в родното първенство. След силните си игри за разложани Илиян Преспов бе обект на интерес от страна на полски и турски клубове, които го желаеха в съставите си.

Чуждестранните отбори обаче не пожелаха да платят високата цена, която му бяха поставили от „Славия”, и така и не се стигна до негов трансфер зад граница.
Така той продължи да защитава цветовете на столичния клуб и бе с основен принос за промоцията в Суперлигата, която „белите” спечелиха в края на миналия сезон.
За титулярното място в състава на „Марек Юнион-Ивкони” бившият младежки национал ще се бори с Петър Христосков, който акостира в Дупница през зимата от тима на „Добруджа”.