Кюстендилец спаси от смърт заковани в сандък кученца

  • Стоян Стоянов търси дом на оцелелите животинки

 

Кюстендилец спаси живота на затворени в дървен сандък кученца при пожар в града. Стоян Стоянов разказа историята на животинките в социалната мрежа фейсбук, където потърси и съдействие да се намерят осиновители за тях. Ето разказа на Стоян, който публикува снимки от инцидента: „Искам да Ви разкажа историята на две изстрaдaли душички.

Преди дни, по време на пожар, сред обгорелите отломки попаднах на страшна гледка – три кученца, затворени в дървен сандък, който беше обгорял. За съжаление едното кученце беше мъртво, другите две колабираха. Някак си успях да ги върна към живота, дори и аз не знам как, и ги закарахме във ветеринарна клиника, където и до днес полагат грижи за тях. В тази връзка искам да изкажа благодарност към служителките в клиниката за отзивчивостта и грижите, които полагат за кученцата. Състоянието им се подобрява и може би в понеделник ще бъдат изписани. Молбата ми е към всички хора, които биха могли да помогнат, тъй като след изписването им аз нямам физическата възможност да се грижа за тях. Опитах да се свържа с организации за защита на животните, но не успях, нито пък с някой приют. Всякаква помощ ще бъде от полза, дори и споделянето на поста! Благодаря…”

Съгражданите на Стоян го поздравяват за доблестната постъпка и в същото време са изумени от постъпката на онзи, заковал в сандък кутретата.