Очакват се много изненади в шестия кръг на ЮЗ трета лига

„Беласица” се стяга за изключително оспорван двубой.

Нови интересни двубои ще се играят по програма в ЮЗ трета лига. Единият от тях бе изтеглен по искане на ръководството на „Сливнишки герой” (Сливница) срещу отбора на „Банско”. Искането е да се изиграе в четвъртък поради административни причини. Останалите срещи ще се изиграят в събота, 7 септември, от 17 часа.

„Оборище” приема в Панагюрище „Перун” (Кресна). Очаква се подценяване на противника от домакините. Кресненци в изминалия кръг загубиха с 0:3 от силния в това първенство отбор на „Кюстендил”. В този мач наставникът на „Перун” Атанас Николов няма да може да разчита на контузените Асен Христов и Мартин Иванов.

Регионалното дерби „Септември” – „Пирин” (Разлог) ще се играе в събота в Симитли. Футболистите на Спас Стоименов спечелиха много ценна точка в изминалия кръг срещу преобразения отбор на Своге и сега ще търсят победа срещу четата на Христо Джоджов от Разлог. Междувременно се очаква футболистите на гостуващия тим да изненадат отбора на домакините, както го направиха в Кюстендил като гости, побеждавайки с 1:0.

Изключително тежък и оспорван двубой се очаква в събота на стадион „Цар Самуил” между „Беласица” и „Спортист” (Своге). През седмицата наставникът на петричкия тим Атанас Джамбазки направи открит и сериозен разговор с футболистите. Очаква се с петрички дух и пълно раздаване на терена и невероятната подкрепа на фенклуба домакините да зарадват присъстващите на стадиона и да запишат победа срещу силния тим на „Спортист” (Своге), в който играят много именити футболисти с дълъг стаж в различни отбори от „А” група. Ръководството на „Спортист” (Своге) заяви, че ще имат лагер-сбор в хотелски комплекс БАЦ и ще тренират на един от терените на територията на община Петрич ден преди двубоя с „Беласица”. Всичко това подсказва, че гостите от Своге ще търсят начин да спечелят нещо от този двубой. Наставникът на „Беласица” Атанас Джамбазки има уверението на своите възпитаници и се надява тези, на които ще гласува доверие, да се отчетат по достоен начин и да зарадват феновете с добра и резултатна игра.

Последният двубой между отборите на „Балкан” и „Надежда” (Доброславци) ще се играе в Ботевград.