„Беласица” завърши 1:1 като гост в Разлог

Отборите на „Пирин” (Разлог) и „Беласица” (Петрич) не успяха да се победят. Мачът от седмия кръг за първенството на ЮЗ трета лига между двата отбора се ръководи от авторитетна съдийска тройка, начело с Иво Андреев, асистиран от международния съдия Веселин Мишев, който за 284-ти път бе на поста си и постави рекорд във футболното съдийство, и Асен Крумов.
Срещата започна с разменени атаки от страна на двата тима. В 11-ата минута Васил Божинов от отбора на „Беласица” след атака по десния фланг насочи кълбото към Благой Наков и той от движение мигновено прати топката в мрежата на домакините за 0:1. Футболистите на „Пирин” заиграха на по-високи обороти и търсеха начин за промяна на резултата. На два пъти – в 15-ата и 19-ата минута – ударите на бразилеца Матео бяха спасени с вещина от петричкия страж Захари Димитров. В 36-ата минута Атанас Ласков извърши принудителна смяна в отбора на гостите, като контузеният Вальо Костов бе заменен от Марин Георгиев. В даденото продължение от страна на главния съдия след центриране на Цветан Варсанов от ъглов удар отдясно в наказателното поле на гостите Мартин Татаров с глава бе оставен непокрит и изпрати топката от няколко метра в мрежата за 1:1.
След почивката футболистите и на двата отбора търсеха начин за промяна на равенството. Влезлият в игра Владимир Кабранов от фаул в 79-ата минута уцели сглобката на вратата на домакините, с което гостите подсказаха, че не са се примирили с равенството. Преди това в 65-ата минута главният съдия Иво Андреев показа втори жълт и червен картон на халфа на „Беласица” Димитър Стоев и при това положение петричкият тим остана с човек по-малко на терена. Три минути по-късно Иван Арсов от домакините бе декориран с втори жълт, а след това и в червено и при това положение отборът на „Пирин” остана с човек по-малко на терена до края на срещата. До края на мача нямаше опасни ситуации и пред двете врати.

С този равен резултат отборът на „Беласица” е 9-ти във временното класиране с 8 точки, а този на „Пирин” (Разлог) – 11-ти с 6 точки.
След мача наставникът на „Беласица” Атанас Ласков заяви: „Моята цел в този мач беше да спечелим трите точки, за да изчистим нещата заради двете неприятни и нелепи загуби, които претърпяхме в началото на първенството. Много грешки във фаза защита, в средата на терена, както и в нападение. Те не бива да се допускат  отново в оставащите мачове. Повтаряме стари грешки – водим в резултата, и вместо да поведем с 2:0 и да затворим мача рано, нямаме нужното самочувствие и допускаме противника да се възползва от това. При 1:0 Марти Таушанов изскочи сам срещу вратаря, но не успя да покачи на 2:0. През второто полувреме имаше по-малко футбол и повече нерви. Всичко това пречеше на играта на двата отбора. Като непростими пропуските за нас бяха тези на Атанас Карачоров и Марти Таушанов, които не бяха точни в последния пас преди атака”.

Пирин Разлог: Ив.Димитров, Бучев, Арсов, Макриев, Пишев, Ели Маркес, Матео, Стоянов, Милен Левтеров, Татаров, Варсанов.

Беласица Петрич: З.Димитров, Карачоров, Костов, Граминов, Шамкалов, Бояджиев, Стоев, Божинов, Тусонджиев, Наков, Таушанов.