Участници в международния турнир
  • В традиционния мач между ветераните на „Левски” (София) и „Калабак” (Самуилово) гол отбеляза синята легенда Ангел Станков

 

Международният футболен турнир за деца „Синя есен” се проведе за четвърти пореден път в петричкото село Самуилово. В него взеха участие 6 отбора, набор 2008: ФК „Калабак” (Самуилово), ОФК „Беласица” (Петрич), ФК „Септември” (Симитли), ФК „Академия Пандев” (Северна Македония), ФК „Беласица” (Струмица, Северна Македония) и ПФК „Левски” (София).

Класирането след края на турнира е:

1-во място – „Академия Пандев” – Р. Северна Македония

2-ро място – „Беласица” (Петрич)

3-то място – „Левски” (София).

Ветерани „Левски” и „Калабак” (Самуилово)

Освен това се срещнаха и мъжките отбори на „Калабак” (Самуилово) и сборен отбор на националния фенклуб на привържениците на „Левски”. Този двубой бе спечелен от столичния тим. Състоя се и традиционният мач между отборите на ветераните на „Левски” (София) и „Калабак” (Самуилово). Този двубой бе спечелен от синия тим от столицата с гол на легендата на „Левски”, участник в А-отбора на България и бивш старши треньор на „Беласица” Ангел Станков. Цялото спортно събитие тази година бе в памет на легендарния футболист на „Левски” и България Сашо Костов. „Все по-интересно става и от година на година организацията се подобрява. Амбициите ни за следващия пети поред турнир през октомври 2020 година са да бъде на най-високо равнище. Раздадохме купи на победители и медали за отборите, класирали се от 1-во до 3-то място. Ветераните на „Левски” раздадоха различни сувенири, свързани с историята на 105-годишния клуб”, сподели председателят на националния клуб на привържениците на „Левски” Степан Хиндлиян.