• Заедно с трансевропейския път в Кюстендил изграждат индустриална зона и спортна арена

 

Ние сме твърдо решени всички ангажименти, които сме поели като партия, парламентарно мнозинство, правителство и министър-председател пред кмета на Кюстендил, да бъдат изпълнени до края на мандата на настоящото Народно събрание, от който остават още 2 години. Това обяви в Кюстендил Красимир Велчев, зам.-председател на парламентарната група на ГЕРБ и член на Изпълнителната комисия. – Имам честта, от името на Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ, да обявя отново решението на ръководния орган на партията, на нейния председател и министър-председател г-н Бойко Борисов да бъде подкрепен Петър Паунов в кандидатурата му за кмет, да бъде подкрепен неговият екип и листата на Местна коалиция ГЕРБ, СДС, ВМРО-БНД, ДБГ, ЗНС, Обединени земеделци, добави Велчев.

Остават няколко решаващи дни в една нелека предизборна кампания – дни, в които отново трябва да подчертаем, че приоритетите на Кюстендил са и национални, и европейски приоритети. Дългогодишната ни съвместна работа, както с премиера и с централното ръководство на ГЕРБ, така и с ръководството на Европейската народна партия, вече трябва да дадат плодовете си в развитието на региона и реализацията на ключови инфраструктурни проекти, заяви Петър Паунов.

Красимир Велчев представи ангажиментите, поети от правителството във връзка с развитието на община Кюстендил:

„Ангажиментът, който сега е поет от правителството във връзка с развитието на региона – и това е приоритет не само за Кюстендил, но и национален и европейски приоритет, е изграждането на коридор №8. За Кюстендил този трансевропейски път е изключително важен – ще се отрази много благоприятно на развитието на общината, както е важен и за свързаността на Западните Балкани и на всички европейски държави. Даваме си сметка всички, че това е много голям и не е само български проект, а европейски и не може да бъде завършен за толкова кратко време, но за оставащите 2 години ние сме твърдо решени да започне активното му изграждане.

Той е важен за Кюстендил не само защото го превръща в ключов пункт от свързаността на страните от Западните Балкани, но и заради възможността за изграждане на съпътстваща инфраструктура, с подкрепата на правителството.

Във връзка с изграждането на коридор №8, общината планира да изгради индустриална зона тук, в Кюстендил. В съвместните ни планове за общината влиза и изграждането на голяма спортна зала – като „Арена Армеец” в София. Кюстендил е спортен град и заслужава да има такава арена, която ще има възможности за провеждането на международни състезания и големи културни събития. Ние сме част от Местната коалиция, водена от г-н Паунов, и той има пълната ни подкрепа, заяви още Красимир Велчев.

“Тук съм, за да заявя лично подкрепата, която имат кметът Петър Паунов, неговият досегашен екип и листата за общински съветници, която сега той води за изборите в неделя, от премиера, от правителството и от Политическа партия ГЕРБ.

Не само в Кюстендил, а из цялата страна има бивши военни поделения, които са занемарени и не се използват за нищо. Те са към областната управа, но ще бъдат прехвърлени към общините, за да може да се реновират и преустроят от инвеститори. Екипът на кмета вече има проект и съм сигурен, че той ще бъде реализиран съвсем скоро.

В още един много важен за Кюстендил сектор – селското стопанство, отдавна водим разговори с г-н Паунов и от следващия програмен период населените места в община Кюстендил ще могат да кандидатстват с проекти по Програмата за развитие на селските райони. Обсъждали сме в Изпълнителната комисия и с премиера и е взето решение Кюстендил да бъде включен в програмата, дори без да се чака да изтече 4-годишният период, а още сега – с отварянето на новите мерки, земеделските производители от този район да могат да кандидатстват за финансиране”, каза още Велчев.

И Кирил Калфин, като представител на парламентарната група на ГЕРБ, увери, че има планове, във връзка с изграждането на Коридор №8, в Кюстендил да бъде изградена и спортна зала, която да отговаря на всички изисквания за провеждането на международни спортни състезания, както и за сцена на големи културни събития.

Областният координатор на ГЕРБ Виктор Янев благодари на Красимир Велчев за подкрепата, която Кюстендил има в лицето на правителството и партия ГЕРБ.

“Съвместната работа на екипа на кмета Петър Паунов и на общинските съветници с премиера и правителството дава своите много добри резултати. Тази екипна работа ще продължи, за да може всички населени места в Кюстендил да бъдат благоустроени, земеделските производители да получат европейска подкрепа, да се развива туризмът и балнеолечението”, заяви в заключение Красимир Велчев.

 

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!