В община Благоевград гласувалите към 17,30 часа са с близо десет хиляди по-малко в сравнение с първия тур на местния вот

В община Благоевград гласувалите към 17,30 часа са с близо десет хиляди по-малко в сравнение с първия тур на местния вот, съобщи председателят на Общинската избирателна комисия (ОИК) в Благоевград Мартин Бусаров. Избирателната активност към 17,30 часа е 38.9 процента, или 25 300 избиратели са дали своя глас на втория тур за избор на общински кмет.
От Общинската избирателна комисия посочиха, че през целия ден не е имало нито една подадена жалба за нарушаване на изборния процес.
В община Благоевград се отчита най-ниската избирателна активност от областта. Най-висока е тя в община Сатовча – 67 процента. Там днес се избира кмет на кметство в две населени места.
В община Сандански и в община Гърмен, където гласоподавателите избират общински кмет, избирателната активност е съответно 45.46 на сто и 63.06 на сто.
В още три общини от областта днес се провежда балотаж за избор на кмет на кметство, това са Разлог, Гоце Делчев и Петрич. При тях избирателната активност е 58 процента, 63.26 процента и 58 процента./Дарик