Второ убийство само за два месеца разтърси кюстендилския квартал “Герена”

Мястото, където се е развила трагедията.
  • Среднощен скандал завърши със смъртоносната рана за 45- годишен мъж, нанесена му от 47-годишен

  • Двамата били комшии, задържани са още 38-годишна жена и 19-годишен младеж

 

45-годишен мъж е убит малко след полунощ срещу неделя при среднощен скандал на ул. “Пролет” в кв. „Герена“ в Кюстендил. Какви са причините за него, се изяснява, като по случая има трима задържани. Това са 47- годишен мъж, който е заподозрян в нанасянето на смъртоносния удар с нож, 38-годишна жена и 19-годишен младеж. От полицията заявиха, че заподозреният в убийство сам се е обадил в полицията.

„Конфликт е станал между двамата мъже, при което единият е възпроизвел изстрел с газов пистолет, а другият му нанесъл прободна рана в областта на корема, след което се обадил на тел. 112. Сигналът е в 00,23 ч“, каза говорителят на ОДМВР- Кюстендил Катя Табачка.

На място са пристигнали екипи на полицията и екип на Спешен център, който закарва мъжа в болницата, но той издъхнал от кръвозагуба.

Всичко се случва на тротоара до контейнерите за боклук, както се разбра и от хора, живеещи в района на метри от къщата, в която живее задържаният за убийството. Двама мъже казаха, че двамата няма как да не се познават, тъй като са от един квартал и допълниха, че 47-годишният мъж е собственик на питейно заведение, а убитият работел в едно от многото кафенета в квартала.

Срещу тези блокове е станал скандалът.

По случая е започнато досъдебно производство по чл. 115 от НК, уведомен е дежурен прокурор.

Изяснява се съпричастността към инцидента на 38-годишна жена и 19-годишен младеж.

За тази година в кв. “Герена” това е второто убийство, и то само за 2 месеца, а хората коментират, че там става Туин пийкс.

На 7 септември в апартамент, намиращ се в блок 185 в кюстендилския квартал „Герена“, 75-годишният Симеон Стоянов удуши 45-годишния Васил Стойчов. Повод за тежкото престъпление стана интимна връзка между жертвата и съпругата на Симеон – 38-годишната Камелия. Трупът на 45-годишния мъж беше открит в храстите пред блока. Към момента 75-годишният Симеон Стоянов е с мярка за неотклонение „задържане под стража“.