Николай Христов от Кюстендил спечели две пети места на Европейското първенство за глухи по олимпийско карате в Турция

  • Злато за каратеките на “Дарис” Тодор Настев и Александър Стефанов от “Купа България”, сребро за Божидар Ранов

 

България приключи с две 5-и места на Европейското първенство по карате за глухи, което се проведе в Анталия, Турция. И двете бяха дело на кюстендилеца Николай Христов, който се състезава в две категории (75 кг кумите и опен категория кумите). Състезателят на КК “Дарис” стартира с успех при 75 кг кумите, като в първия кръг победи представител на Турция. Последва загуба във втория от украинец, а в борбата за бронза Ники загуби от руснак. В опен категорията Христов също взе 5-о място.

В южната ни съседка той бе подкрепян от треньора си Борислав Иванов. “Добро представяне на Николай, малко не ни достигна да спечелим медал”, каза кюстендилският наставник.

Четири каратеки на „Дарис“ взеха участие и в „Купа България“, която се проведе в Кранево, а кюстендилският клуб завоюва 2 златни и 1 сребърен медал.

Златни отличия за Тодор Настев при младежи 61 кг на кумите и Александър Стефанов кат. 57 кг при старша възраст, също на кумите. Сребро спечели Божидара Ранова на кумите при р. 2009 г. в кат. 30 кг.

Следващо участие на КК „Дарис“ е “Купа Ронин”, която ще се проведе в София на 17 ноември, а клубът ще се представи с най- малките състезатели.