Община Дупница: Всеки момент чакаме 300 000 лева от фонд „Бедствия и аварии” за укрепването на свлачището на пътя за Кременик

Финансови причини спряха укрепването на свлачището на пътя за дупнишкото село Кременик. „Спирането на работата е временно, по финансови причини. От фонд „Бедствия и аварии” не е извършено второто плащане. Бяха преведени 200 000 лева,  остават още около 300 000 лева, които се очакват всеки момент”, каза пиарът на община Дупница Христо Апостолов в отговор на въпрос на в. „Вяра”.

Както е известно, през 2015 г., малко преди язовир „Дяково”, се откъсна част от пътя за Кременик. Участък от около 100 м е стеснен и опасен. След като бяха осигурени средства – общо около 500 000 лева, преди два месеца започна укрепване. Изгражда се подпорна стена – около 90 м, която е издигната наполовина. Предвидено е проектът да се изпълни на два етапа, в рамките на общо 90 дни. Предполага се, че укрепването ще продължи напролет. Припомняме още, че това е единственият път за село Кременик.